Olhavan seudun kehittämisyhdistys

Lähetä idea yhdistykselle

Olhavan seudun kehittämisyhdistys ry perustettiin v. 1998 seudun kolmen kylätoimikunnan ’kattojärjestöksi’: alueellisten hankkeiden toteuttajaksi ja alueen elinvoimaisuuden kehittäjäksi.

Kehittämisyhdistyksen perusideana ja tavoitteena on koko Olhavan laajan alueen tasapuolinen kehittäminen ja kyläläisten aktivointi. Yhdistys onkin toteuttanut vuosien aikana erilaisia kehittämishankkeita sekä järjestänyt monia tapahtumia, peräkärrykirppiksiä ja retkiä sekä aktiiivisesti tehnyt yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa. Visiomme on:

Olhava, Olhavan seudun alue, tunnetaan turvallisena, viihtyisänä, kehittyvänä sekä aktiivisena alueena, jossa kunnioitetaan asukkaita elinkaaren eri vaiheissa.

Kuvia toiminnasta

Olhavan kylätupa

Vuoden olhavanseutulainen

Olhavanseutulainen -lehdet

Yhdistyksen hallitus vuonna 2020:

Nimi Sähköposti Puh.
Kirsimaria Pakonen
(pj)
kirsimaria.pakonen (AT) gmail.com 045 1275663
Eija Kaleva (vara pj)eija.kaleva (AT) gmail.com040 537 5788
Maarit Tihinen (siht) maarit.tihinen (AT) gmail.com 040 7609578
Pekka Ylitalo
Kari Simula kari.simula (AT) pp.inet.fi 040 5295798
Valtteri Pakonen valtteripakonen (AT) gmail.com 044 2072272
Veikko Liikanen veksi54 (AT) gmail.com 044 0904425

Varajäsenet:

Tiina Kunelius kuneliustiina (AT) gmail.com 045 2040987
Raili Kolehmainen raili.kolehmainen1 (AT) gmail.com 040 8378273
Merja Veijola merjuska71 (AT) gmail.com 046 9677715
Henri Seppänen
Sauli Tolonen
Pertti Nissinen 040 8782850
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

WANHOJEN AUTOJEN JA MOPOJEN HAKUKUULUTUS!
Löytyykö sinulta 1950-70-luvun, tai kenties jopa vanhempi, auto tai mopo? Toivomme Museopäivänä la 3.7. klo 12-15 kyseisen aikakauden menopelejä yleisön ihasteltaviksi Iin kotiseutumuseon pihapiiriin. Ennakkoon ilmoittautuneille kuskeille tarjoamme pullakahvit Kahvila Iin Wanhassa Haminassa. Ilmoittaudu tekstiviestillä p. 040 538 2711 to 1.7. mennessä.
Kesäterveisin,

Tuija Visuri
Museonhoitaja
p. 040 5382 711
tuija.visuri@ii.fi
... Lue lisääVähemmän

ETSINTÄKUULUTUS - WANTED !!!
Olhavan seudun kehittämisyhdistyksen vuosikokous lähestyy. Kokouksessa valitaan hallitus seuraavalle toimikaudelle. Kehittämisyhdistys on aktiivinen toimija ja palvelee koko Olhavan seutua. Allekirjoittanut on toiminut yhdistyksen hallituksessa yli 10 vuotta, joista viimeiset puheenjohtajana. Nyt on aika etsiä yhdistykselle uusi puheenjohtaja, mielellään nuorempaa sukupolvea edustava! Olhava (ja yhdistys) ansaitsee tuoreen, uusia - rohkeitakin - ajatuksia omaavan puheenjohtajan. Itselläni lapset ja lapsenlapset asuvat Oulussa ja oma työpaikkani on Rovaniemellä. On ymmärrettävää, että ajatukseni ja intressini ovat paljon muualla...
Nyt koronan kurimuksessa yhtälö on toiminut, kun kaikki toiminta alueella on ollut käytännössä olematonta. Mutta valmistaudutaan tulevaan! Uudistutaan!
Ajatuksenani on olla tukena ja opastaa (sekä kouluttaa tarvittaessa) rohkeasta, Olhavan seudun kehittämisestä kiinnostuneesta, intohimoisesta uudistajasta oikea 'järjestöjyrä', kehittäjä ja innovaattori. 🙂 -- Olisitko se sinä? Haluaisitko kehittää Olhavaa ja samalla itse kehittyä? Tartu rohkeasti tilaisuuteen! <3
Vuosikokous järjestetään touko-kesäkuun vaihteessa: tarkka pvm ja klo-aika ilmoitetaan myöhemmin. Viesti minulle itsestäsi tai ehdotuksesi tehtävään sopivasta henkilöstä!
t. Maarit Tihinen, Olhavan seudun kehittämisyhdistyksen pj.
... Lue lisääVähemmän

Kommentoi Facebookissa

Teette arvokasta työtä...ihailuni siitä 😍🤩🤗

Kehittämisyhdistyksen hallitus on päättänyt, että ensi kesän Olhavapäivä jätetään vielä välistä. Haluamme taata kaikille mahdollisimman turvallisen osallistumisen, joten maltamme odottaa kesään 2022. Eiköhän silloin ole kaikki rokotettu jo useampaan kertaan. 🙂
Maltti on valttia ja tsemppiä kaikille - uusi normaali odottaa jo nurkan takana!
Jaksetaan vielä noudattaa rajoituksia! <3
... Lue lisääVähemmän

1 vuotta sitten

Olhavan seudun kehittämisyhdistys ry.

... Lue lisääVähemmän

Kommentoi Facebookissa

Todella hieno kuva

Kuva: Sofia Tapio. Auringonlasku Papinkarinniemessä. 👌

Mistä kuva

Huomenna ne on jo: Muhojoen kunnostustalkoot!
Järjestäjinä Olhavan osakaskunta & Voimaa vesistöistä -hanke toimijoina ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Oulun Kalatalouskeskus. Tapahtumassa mukana myös kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF sekä K-kauppa.
Ruskon citymarket tarjoaa talkooeväät. 🙂

Päälle työvaatetus ja kumisaappaat. Osallistujat ovat talkoovakuutettuja. Lisätietoja päivästä: https://www.proagriaoulu.fi/…/muhojoen-kunnostustalkoot…/…

Tervetuloa!

Huomenna ne on jo: Muhojoen kunnostustalkoot!
Järjestäjinä Olhavan osakaskunta & Voimaa vesistöistä -hanke toimijoina ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Oulun Kalatalouskeskus. Tapahtumassa mukana myös kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF sekä K-kauppa.
Ruskon citymarket tarjoaa talkooeväät. 🙂

Päälle työvaatetus ja kumisaappaat. Osallistujat ovat talkoovakuutettuja. Lisätietoja päivästä: www.proagriaoulu.fi/…/muhojoen-kunnostustalkoot…/…

Tervetuloa!
... Lue lisääVähemmän

Muistutus. Tänään Yli-Olhavan MMS:lla klo 18. 
Tervetuloa kuulolle!

Muistutus. Tänään Yli-Olhavan MMS:lla klo 18.
Tervetuloa kuulolle!
... Lue lisääVähemmän

Metallinkeräyskampanja elokuun viimeisenä viikonloppuna! Nyt nurkat ja varastot talvikuntoon.

Metallinkeräyskampanja elokuun viimeisenä viikonloppuna! Nyt nurkat ja varastot talvikuntoon. ... Lue lisääVähemmän

Olhavanjoen kunnostuksen vaihe II on käynnistynyt. Varsinaiset työt käynnistyvät viikon 31 alussa, eli maanantaina 27.7.2020! (Y) ... Lue lisääVähemmän

Kommentoi Facebookissa

Hankkeelle saatu rahoitus ei riitä kaikille suunnitelmassa oleville koskille, joten karkeasti arvioiden kunnostettavat kosket ovat kohteet 5-9 ja 11-18. Kunnostettavien koskien määrä tarkentuu töiden aikana.

View more comments

YLEINEN VUOSIKOKOUS

Olhavan seudun kehittämisyhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous järjestetään torstaina 25.6. klo 18 Yli-Olhavan Maamiesseuran talolla. Sisälle otetaan max 50 henkilöä; sisällä istutaan turvavälein. Äänentoisto on käytössä.
Sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!
... Lue lisääVähemmän

Kommentoi Facebookissa

Muistakaahan ylihuomenna!

INFO- JA KESKUSTELUTILAISUUS

Olhavanjoen kalataloudellinen kunnostus Vaihe 2 käynnistyy. Pidämme lyhyen infotilaisuuden torstaina 25.6. klo 17 Yli-Olhavan Maamiesseuralla. Paikalla Iin kunnan edustajana ympäristönhoitaja Vesa Miettunen.
Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilu.
HUOMIO: Talon sisälle otetaan max 50 henkilöä; sisällä istutaan turvavälein. Äänentoisto on käytössä.
Tervetuloa!
(osoite: Oijärventie 1091, Yli-Olhava).
... Lue lisääVähemmän

Kommentoi Facebookissa

Muistakaahan ylihuomenna!!!

Onko tästä kunnostustyöstä konkreettisia aikatauluja toteutuksen suhteen?

Olhavanjoen kunnostuksen II-vaihe käynnistyy: konkreettisiin toimiin koskialueille päästään heinä-elokuussa. Vesiviranomaisen luvat on myönnetty ja kuukauden valitusaikakin on jo umpetunut. Ei valituksia!
Lapin ELY-keskus on myöntänyt rahaa kunnostustöihin. Käytännössä rahoitus riittää noin 60%:sti kunnostuskohteisiin. Eli ihan kaikkia koskialueita ei myönnetyllä rahalla vielä kunnosteta. Mutta teemmä sitten syksyllä uuden rahoitusanomuksen loppuosaan.
Lisää tietoa sekä tiedotustilaisuus on tulossa kesäkuun aikana!
... Lue lisääVähemmän

2 vuotta sitten

Olhavan seudun kehittämisyhdistys ry.

... Lue lisääVähemmän

Lataa lisää