Porinapiirin puurojuhla 2022

Porinapiirin kuulumiset

Kulunutta 2022 vuotta on sävyttänyt vielä korona ja Porinapiiri on kuitenkin kokoontunut sekä Väli-Olhavan Seurakuntatalolla että Olhavan kylätalolla. Kävimme myös linja-autokyydillä Karhusaaren leirikeskuksessa toukokuussa, jokainen halukas sai viljelypurkin mukaansa kesää odotellessa. Kaikenmoista ohjelmaa ollut bingosta Rautatiehistorian kuunteluun. Tapaamisissa on aina näkynyt ihmisten kasvoilta ilme; kuinka tärkeää on nähdä toisia kyläläisiä ja vaihtaa kuulumisia – porista. Itsenäisyyspäivän seppeleenlaskutilaisuudessa Väli-Olhavan hautausmaalla kyseltiin jo että tuleehan  perinteinen puurojuhla!

Ja niin joulu joutuu jo taas Pohjolaan

Odotus palkittiin puurojuhlalla Olhavan kylätuvalla maanantaina joulukuun 12 päivä. Tuvan koristelut tehtiin jo sunnuntaina. Anja kattoi pöydät kauniisti ja Eija keitti 8 litraa jouluista sekahedelmäsoppaa. Onkohan Terttua parempaa riisipuuron keittäjää ja hän laittaakin siihen salaisen voinokareen makua antamaan.  Anneli ja Irma laittoivat valmiiksi rieskaleivät kinkkuleikkeellä. Jälkiruuaksi oli sitten kahvit sekä Putaan Pullan perinteiset joulutortut.

Pelko väkimäärän vähyydestä oli aiheeton, vaikka pakkasta oli noin 17 astetta. Väkeä tuli tasaiseen tahtiin – muutama oli jo hyvissä ajoin, että pääsee tutun porinakaverin viereen. Kaikille löytyi istumapaikka ja puheensorina lupailikin mukavaa iltapäivää.  Puuro lisukkeineen tarjoiltiin valmiina annoksina ja jokainen sai halutessaan lisätä kanelisokeria. Santsikierroskin järjestyi halukkaille –Tertun puuro ei loppunut kesken.

Muutama joululaulukin yritellään hamuillen laulaa yllätysvierasta odottaessa ja sitten Joulupukki saapuikin. Hänet toivotettiin tervetulleeksi perinteisellä Joulupukki, joulupukki laululla.  Pukki jakoi lahjat (kutsussa luki ken lahjan antaa hän lahjan saa) ja kas kummaa kaikki ovat tuon muistaneet. Porinapiirin tontut avustivat vanhaa pukkia lahjojen jaossa.

Joulupukin vierailun jälkeen on joulukahvin aika. Joulutortut maistuvat joululta. Ihanien tuikkuvalojen lepattaessa laskeutuu joulun tuntu toivomuksen kera – älkää pitäkö kiirettä.  Kahvin jälkeen jaetaan vielä jokaiselle kiitoksena porinapiiriläisenä olosta meidän omat paketit, jotka Raija on koristellut. Jokainen sai myös Sadun tekemän ihanan perinteisen joulukortin.   

Puurojuhlan lopuksi Eija sai myös kukkakiitokset ahkeruudesta, reippaudesta, käsittämättömästä energisyydestä hoitaessaan porinapiirin asioista sekä tapaamisia –  reipas ja iloinen ilopilleri. Tehtiin kyselyä miten jatketaan ensi vuonna? Kerran kuukaudessa ja mielellään klo 14 aikaan, niin Eijankin pääsee mukaan – Irma, Anja ja Raijakin pääsevät varmimmin paikalle. Kiitoksin kävijöille toivottiin heidän tulevan laulamaan kauneimpia joululauluja Väli-Olhavan seurakuntatalolle. Tässä tilaisuudessa muistimme heitä, jotka eivät päässeet puurojuhlaan ja osalle vietiin muistaminen kotiin.

Kaikille rauhallista hyvää Joulun aikaa ja onnellista Uutta Vuotta 2023 – nähdään

Joulu joulu tullut on, juhla armahainen

 Raija