Olhava lyhyesti

Olhavan seutu on ihan sopivassa paikassa. Me ollaan siinä puolessa välissä, kun lähtee Oulusta Kemiin, Iin kirkolta Kuivaniemen kirkolle tai Mellilästä Nuorgamiin.

Hyvä tuuri meillä on käynyt siinäkin, kun Olhavanjoki on sattunut osumaan juuri siihen meidän kylien kohdalle. Miten se osaakin mutkitella niiden kaikkien talojen välistä aina Kaihuanjärveltä merelle asti.

Olhavanjokivarren alue koostuu kolmesta  kyläkeskittymästä, Olhavasta, Väli-Olhavasta ja Yli-Olhavasta. Kyläkeskittymät pitävät sisällään asutuskeskittymiä Vuormanperä, Lahdenperä, Seljänperä, Muhoperä,  Takaluoma, Vuosioja, Maunula, Kiuttula, Kärppäsuo, Vaaraoja.

Joka vuosi Olhavan seudulle syntyy lisää asukkaita. Kun lapsi ensin on käynyt Oulussa syntymässä, hänet voi viedä Väli-Olhavan seurakuntatalolle kastettavaksi ja Tenavatuvalle hoidettavaksi.

Me olhavanseutulaiset olemme etuoikeutettuja luonnon suhteen.  Meillä on kaunis metsäluonto,  joki, meri ja saaret. Metsät pitävät sisällään mahtavat ja kauniit marja-, sieni-, metsästys- ja vaellusmaastot, suuren määrän metsäteitä pyöräily-, mönkijäreiteiksi. Meiltä löytyy myös hyvät kelkkaurat, joita hoitaa Olhavanseudun kelkkailijat.  Alueella on useampi kota retkeilijöiden ja muiden metsässä kulkevien levähdys- ja ruokailupaikoiksi.  Olhavanjoki, meri ja saaret ovat tärkeät sekä omatarvekalastus- että virkistysalueita. Hiihto meren jäällä kevättalven auringon paistaessa on todella kokemisen arvoinen elämys. Samalla hiihtolenkillä voi käydä paistamassa makkarat ja letut ja keittämässä nokipannukahvit Kotakallion kodalla.

Me olhavanseutulaiset toivotamme uudet asukkaat ja mökkiläiset lämpimästi tervetulleiksi kotoisaan ja välittömään yhteisöömme.

Ps. Jos haluat pysyä perillä mitä kylällä tapahtuu, kannattaa liittyä Facebookissa Olhavan omaan puskaradioon