Olhavan koulu ja Tenavatupa

Pienet ryhmäkoot ovat Olhavan vahvuus: täällä on mahdollista saada perheen pienimmät ryhmäperhepäiväkotiin hoitoon sekä hieman isommat omaan kyläkouluun! Tervetuloa tutustumaan!

kuvat: Iin kotiseutuarkisto

Olhavan koulu

Olhavan koulu on sijainnut jo vuodesta 1894 samalla näkyvällä paikallaan Olhavajoen ja nelostien kulmauksessa. Koulu itseasiassa perustettiin vuotta aiemmin, mutta ensimmäinen vuosi hoitui vuokratiloissa. Nykyään koulua käydään vuonna 1954 rakennetussa koulurakennuksessa, kun taas alkuperäisessä kansakoulussa toimii Olhavan oma ryhmäperhepäiväkoti Tenavatupa.

Olhavan koululla on lukuvuodesta 2019-2020 alkaen kaksi opettajaa ja 0-2 sekä 3-5 yhdysluokat. Lisäksi koululla toimii koulunkäynninohjaaja ja keittäjä-siistijä. Koululla on myös oma vanhempainyhdistys, jonka toimintaan voit tutustua täällä.

Koulukuljetukset:

 • Kärppäsuo-Vaaraoja-Konttila
  • Mika Lalli
  • 040 554 9663
 • Oijärven tie
  • Hekkanen / Anu Veittkoski
  • 040 506 1317
 • Kantola-Seljänperä
  • Iin Taksipalvelu
  • 040 128 0686

Liikkuva Nuokkari

Nuorisotyön Liikkuva Nuokkari kiertää vuorotellen Iin kouluilla. Olhavassa Nuokkari on n. 4 viikon välein. Nuokkarissa pelataan mm. pallo- ja lautapelejä. Mukaan omat eväät ja juomapullo! Käynti liikuntasaliin alaovesta.

Tarkista Nuokkarin aikataulut täältä.

Yhdessä kyläkoulu ja Tenavatupa muodostavat kokonaisuuden, jossa lapset voivat kasvaa päiväkotilaisesta suureksi koululaiseksi samassa tutussa pihapiirissä. Tenavatupa vasemmalla ja koulu oikealla.


Ryhmäperhepäiväkoti Tenavatupa

Pienten olhavalaisten hoitopäivä sujuu kodinomaisessa ilmapiirissä, jossa lasten arjesta vastaa useampi aikuinen. Ryhmän koko on mukavan pieni: 12 lasta. Ryhmäperhepäiväkodissa hoitajia on suhteellisesti enemmän kuin päiväkodeissa, sillä henkilömitoitus on 1:4 eli jokaista hoitajaa kohden voi olla korkeintaan neljä lasta (tavallisissa päiväkodeissa suhdeluku on 1:7). Olhavassa hoitajina toimii yksi varhaiskasvatuksen lastenhoitaja sekä kolme varhaiskasvatuksen perhepäivähoitajaa.

Koulun läheisyydellä on etunsa, sillä tenavatupalaiset pääsevät säännöllisesti luistelemaan koulun kentällä ja kipittämään liikuntasalissa, eikä esikoulun aloituskaan koulun puolella tunnu niin hurjalta, kun koulun elämää on saanut tarkkailla turvallisesti päiväkodin puolelta.


Vaikka koulu ja Tenavatupa sijaitsevatkin keskeisellä paikalla aivan nelostien läheisyydessä, on Olhavan luonto silti aivan nurkan takana. Lapset tottuvatkin jo pienestä pitäen liikkumaan luonnossa, sillä metsää hyödynnetään oppimisympäristönä sekä leikki- ja liikuntapaikkana.


Linkkejä:

Iin kunta: Ruokalistat

Olhavan koulu Iin kunnan sivuilla

BBC:n video Iin ilmastotyöstä. Videolla esiintyy Olhavan koulun oppilaita metsässä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *